Duitsers liepen Courtois mis: Hij had slechte punten voor wiskunde

Duitsers liepen Courtois mis: "Hij had slechte punten voor wiskunde"

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 15:00za 06-06-2020 om 15:00

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 15:14za 06-06-2020 om 15:14

Hoffenheim haalde in 2010 ei zo na Thibaut Courtois binnen. Courtois was toen slechts derde keeper bij KRC Genk, maar een slecht rapport gooide roet in het eten. Courtois moest namelijk zijn school afmaken.

Bij DAZN blikt Lutz Pfannenstiel, die toen hoofd scouting was bij Hoffenheim, terug op die situatie. 

"In 2010 kregen we Courtois in het vizier. Er waren intensieve gesprekken en alles leek goed te zitten voor een transfer. Zijn ouders wilden echter dat hij eerst afstudeerde. Courtois had wat problemen op school en liep het risico om te blijven zitten. Hij had slechte punten voor wiskunde. Daardoor is de transfer afgeketst."

Hoffenheim haalde uiteindelijk Koen Casteels weg bij KRC Genk, maar Courtois heeft toch een grotere carrière. "Het feit dat hun carrières zo verschillend zijn verlopen, heeft twee redenen. Casteels heeft een introverte houding en trok naar Hoffenheim, terwijl Courtois naar Chelsea en Atletico kon gaan. Het had makkelijk andersom kunnen zijn in die tijd", benadrukt Pfannenstiel." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws