Bij Club Brugge - Antwerp is beleving veel straffer dan in Manchester

"Bij Club Brugge - Antwerp is beleving veel straffer dan in Manchester"

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 11:30za 06-06-2020 om 11:30

Door de coronacrisis zitten ook de voetbalcommentatoren even zonder werk. Filip Joos kijkt uit naar de herneming, ook als die zonder échte fans gebeurt. 

"Als ze mij morgen naar een echte Antwerp-Gent sturen – een wedstrijd die qua beleving redelijk straf is – spring ik een gat in de lucht", vertelt hij bij De Standaard"Zonder publiek zit ik daar veel minder op te azen. Het oogt allemaal zo ersatz dan. Al werkt de kunstgreep met een klankband met supportersgeluid in de Bundesliga beter dan ik ooit gedacht had."

Op die manier is er in de Duitse stadions toch nog sfeer. "Ik hou in principe niet van fake, ze mogen niet het geluid van geweerschoten monteren op een nieuwsverslag in een woelig land, maar dit is toch anders: een ­onderlinge afspraak om aan zelfverblinding te doen, omdat het zonder geluid niet om aan te zien is. Tot mijn verbazing blijkt die sfeer dus toch te verklanken. In de Bundesliga althans."

Joos weet niet of het in België hetzelfde effect zal hebben. "Die Duitse fans blijven hun liederen zingen door de wedstrijd heen, wat er ook gebeurt – clean en georganiseerd, zoals hun voetbal. Helemaal anders dan in België, waar het publiek zijn vreugde en frustratie veel heviger door het spel laat bepalen. Qua instantbeleving is Club Brugge-Antwerp veel straffer en wilder dan Manchester City-Manchester United. Ook omdat dat topvoetbal in de Premier League duurder is, en de tribunes vol zitten met rijke Russen en Chinezen die niet echt die binding hebben met hun team."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws