Toen het bod van KAA Gent kwam, konden wij dat moeilijk weigeren

"Toen het bod van KAA Gent kwam, konden wij dat moeilijk weigeren"

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 10:15za 06-06-2020 om 10:15

Jordan Botaka heeft afscheid genomen van STVV. Hij heeft namelijk bij KAA Gent getekend. Dat scheelt een slok op een borrel voor STVV, weet ook sportief directeur Andre Silva.

"Wij hebben heel veel respect voor Botaka", geeft die aan bij Het Belang Van Limburg. "Zowel op als naast het veld was hij een sleutelfiguur. Zo speelde hij een hoofdrol in de besparingsonderhandelingen met de spelers, wat geen makkelijke taak was. Hij zal moeilijk te vervangen zijn."

STVV stond echter met de rug tegen de muur. "Hij ging zijn laatste contractjaar in en een nieuwe overeenkomst was niet evident, aangezien er behoorlijk veel interesse was voor hem. Toen Gent een bod deed, konden wij dat moeilijk naast ons neerleggen. Om te vermijden dat hij over een jaar gratis zou kunnen vertrekken, hebben we hem dus uitgezwaaid.”

Botaka tekende meteen voor vier seizoenen bij KAA Gent. Bij STVV was hij in meer dan 100 wedstrijden goed voor 18 goals en 14 assists. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws