Anderlecht haalt een specialist in huis: Timon is daar ongelofelijk in

Anderlecht haalt een specialist in huis: "Timon is daar ongelofelijk in"

06-06-2020 09:30 Laatste update: 09:33
18

Anderlecht heeft met Timon Wellenreuther (24) een nieuwe keeper binnengehaald. Aad de Mos vindt hem gewoontjes, maar Jordy Croux (ex-KRC Genk) heeft een andere mening.

Croux speelde nog samen met Wellenreuther bij Willem II en kent hem dus goed. "Getalenteerd, goeie reflexen op zijn lijn en een keeper die uitstekend meevoetbalt. Hij past dus perfect in de visie van Vincent Kompany. Ik was dan ook blij dat hij me woensdag een foto whatsappte van zijn bezoek aan Anderlecht", vertelt Croux bij Het Belang Van Limburg.

Wellenreuther is volgens Croux ook een echte penaltyspecialist. "Hij is een ongelofelijke penaltypakker. Op training oefende ik vaak op strafschoppen. Ik zweer het je: gemiddeld pakte Timon drie van mijn vijf penalty's. Ze waren nochtans niet slecht getrapt en ik varieerde: hard, zacht, geplaatst, door het midden, in de hoek… Ongelofelijk."

Ook voor de kleedkamer is Wellenreuther een aanwinst. "Eens Wellenreuther zich ergens thuisvoelt, is hij best een sfeermaker. Hij praat Nederlands met wat haar op, maar begrijpt wel alles. Anderlecht zal nog plezier aan hem beleven."