'Anderlecht-aandeelhouder Alexandre Van Damme dacht aan andere voorzitter'

'Anderlecht-aandeelhouder Alexandre Van Damme dacht aan andere voorzitter'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 08:50za 06-06-2020 om 08:50

Wouter Vandenhaute volgt Marc Coucke op als voorzitter van RSC Anderlecht. Als het van Alexandre Van Damme afhing, dan werd er een andere preses naar voor geschoven. Hij dacht namelijk aan BESIX-baas Jan Beerlandt. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Coucke beschikt samen met zijn zakenpartner Joris Ide over 74 procent van de aandelen, waardoor de Anderlecht-voorzitter zelf zijn opvolger koos. Van Damme, zelf gekend als aandeelhouder bij AB INbev, dacht als grootste minderheidsaandeelhouder echter aan Beerlandt.

Van Damme was al volop bezig met een eigen plan om de baas van bouwbedrijf Besix aan te stellen als opvolger van Coucke, maar de huidige Anderlecht-voorzitter verraste iedereen met de plotse aanstelling van Vandenhaute.

Naast Van Damme en Beerlandt zijn de andere aandeelhouders Etienne en Olivier Davignon, Michaël Verschueren, Claire en Julie Vanden Stock en Jo Van Biesbroeck. Zij beschikken samen over de overige 26 procent van de Anderlecht-aandelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Vandenhaute de geknipte voorzitter voor Anderlecht?

(865 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws