BAS verrast vriend en vijand: Virton-Beerschot moet dan toch herspeeld worden

BAS verrast vriend en vijand: Virton-Beerschot moet dan toch herspeeld worden

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 07:30za 06-06-2020 om 07:30

De 1B-wedstrijd tussen Excelsior Virton en Beerschot VA moet dan toch opnieuw gespeeld worden, dat besliste het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Geen van beide clubs had nog op dit scenario gerekend, maar het beroep van Virton werd dan toch ontvankelijk verklaard.

De wedstrijd tussen Virton en Beerschot eindigde op 25 januari op 1-0, maar de scheidsrechter maakte bij het enige doelpunt een fout door de vrije schop al te laten nemen, terwijl de Beerschot-defensie de muur nog aan het opstellen was. Volgens de Ratten druiste dit in tegen de spelregels, het ging dan ook een juridische strijd aan.

Nu, maanden later én nadat Virton geen proflicentie kreeg van datzelfde BAS, moet de onderlinge wedstrijd dan toch opnieuw gespeeld worden. Hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan, is voor iedereen koffiedik kijken. Op 2 augustus moet Beerschot vol aan de bak tegen OH Leuven met als inzet de promotie naar 1A.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft die wedstrijd nog enig nut?

(228 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws