Goed nieuws voor Bosz en Bayer: Gladbach struikelt opnieuw over Angstgegner

05-06-2020 22:25

SC Freiburg heeft het Bayer Leverkusen van de Nederlandse trainer Peter Bosz vrijdagavond geholpen in zijn jacht op Champions League-tickets. Nummer vier Borussia Mönchengladbach heeft al sinds 2002 geen Bundesliga-wedstrijd meer gewonnen in Freiburg en verlengde vrijdag die bedenkelijke serie: Bayer Leverkusen kan de concurrent zaterdag op afstand zetten.

Die Fohlen waren in de eerste helft beter, maar wisten het veldoverwicht niet in de score tot uitdrukking te brengen. Alexander Schwolow en zijn verdedigers werden een aantal keer tot het uiterste gedreven, maar hielden met kunst- en vliegwerk stand. De gasten uit Mönchengladbach scoorden één keer, maar de intikker van Florian Neuhaus werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust kreeg Lucas Höler plotseling de kans om Freiburg op voorsprong te zetten, maar de spits kwam niet voorbij doelman Yann Sommer.

Na rust was er weinig meer over van de dominantie van Gladbach. De thuisploeg kwam zelfs al snel op voorsprong: de pas net ingevallen Nils Petersen promoveerde een vrije trap van Vincenzo Grifo tot 1-0 met een fraaie kopbal. Niet lang daarna moesten de gasten bovendien met zijn tienen verder: clubtopscorer Alassane Pléa ging op de voet van Robin Koch staan en kreeg zijn tweede gele kaart van de avond.

Gladbach kwam die twee tegenvallers niet meer te boven en de 2-0 leek een kwestie van tijd. Dat het niet zover kwam, was te danken aan Sommer: de Zwitser pareerde inzetten van Höler en Koch. De ploeg van Marco Rose blijft op 56 punten staan, met nog vier competitieduels te spelen. Bayer Leverkusen staat op gelijke hoogte en kan zaterdag de vierde plaats pakken: dan zal het wel een resultaat moeten zien te boeken tegen Bayern München.