Ex-Rode Duivel streng voor Sonck: Snap niet waarom hij zoveel krediet kreeg

Ex-Rode Duivel streng voor Sonck: "Snap niet waarom hij zoveel krediet kreeg"

05-06-2020 21:17
34

De Rode Duivels beschikken momenteel over flink wat aanvallend talent. Nog niet zo lang geleden kende onze nationale ploeg toch een mindere generatie. Toen was Luigi Pieroni international, al kreeg hij amper speeltijd. De ex-aanvaller weet niet waarom.

De ex-spits kwam uit voor onder andere KAA Gent, Anderlecht en Standard. Toch kwam hij maar aan 24 interlands voor de Rode Duivels, waarin hij maar twee keer scoorde. Dat hij zo weinig speeltijd kreeg, ligt volgens hem onder andere aan Wesley Sonck.

"Ik had het gevoel dat ik beter was dan diegenen die speelden. Als de ploeg draait, dan kan je dat nog begrijpen, maar ik raakte er niet wijs uit waarom een kerel als Wesley Sonck zoveel krediet kreeg", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"Oké, hij maakte goals, en dat was maar goed ook met de hoeveelheid speelminuten die hij kreeg", voegt hij er nog aan toe. "In feite vond ik toen dat van al diegenen die speelden dat alleen Emile (Mpenza, nvdr) het niveau had. Achteraf bekeken heb ik er spijt van dat ik niet wat meer met de vuist op tafel heb geklopt."

Sonck speelde uiteindelijk 55 interlands voor de Rode Duivels. Daarin was de aanvaller goed voor 24 doelpunten.