'Eredivisie en Eerste Divisie onderscheiden zeven fases: volle stadions in 2021'

'Eredivisie en Eerste Divisie onderscheiden zeven fases: volle stadions in 2021'

05-06-2020 19:11
0

De KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie hebben vrijdag het zogeheten Deltaplan overhandigd aan sportminister Martin van Rijn. De Telegraaf heeft inzage gekregen in een samenvatting van het plan: de clubs willen via zeven fases toewerken naar wedstrijden met publiek in januari 2021.

Fase 1 – het stilleggen van de competities – is al achter de rug voor het betaald voetbal, dat nu bij Fase 2 is aanbeland: het gedeeltelijk hervatten van de trainingen, mét de bijbehorende beperkingen. Vanaf 24 juni moet Fase 3 aanbreken: trainingsactiviteiten met lichamelijk contact en zonder beperkingen. De betrokken partijen willen in de zomermaanden weer oefenwedstrijden tussen profclubs organiseren: dit is Fase 4 van het plan.

In september gaan de Eredivisie van de Keuken Kampioen Divisie weer beginnen en is het tijd voor de vijfde, zesde en zevende fase van het Deltaplan. Eerst zal er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden, daarna hopen de instanties de stadions gedeeltelijk te vullen met toeschouwers en in januari 2021 is het idealiter weer mogelijk om in volle stadions te voetballen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie