AS: Valencia hoopt met Cillessen-transfer elf miljoen (!) per jaar te besparen

AS: Valencia hoopt met Cillessen-transfer elf miljoen (!) per jaar te besparen

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 17:45vr 05-06-2020 om 17:45

Valencia zit met Jasper Cillessen in zijn maag, meldt AS. De doelman werd afgelopen zomer voor 35 miljoen euro overgenomen van FC Barcelona en drukt zwaar op de begroting van Los Che, maar is in ongenade gevallen.

De 54-voudig international van Oranje raakte in de loop van het seizoen zijn plekje kwijt aan concurrent Jaume Doménech en kampte ook met blessures. Cillessen verdient jaarlijks elf miljoen euro in totaal bij Valencia, dat bijna zeven procent van het spelersbudget – 160 miljoen euro – kwijt is aan de Nederlander.

Volgens AS staat Valencia er daarom voor open om Cillessen na één jaar alweer te verkopen. De nummer 7 van de Primera División moet noodgedwongen snijden in de uitgaven en een uitgaande transfer van Cillessen zou al een slok op een borrel schelen. Los Che mikken naar verluidt op een transfersom van circa 26 miljoen euro, een verlies van negen miljoen: hiermee zou het in ieder geval een gedeelte van de tekorten in de financiële huishouding kunnen dekken.

Hoe groot de kans is dat Cillessen na één Valencia-seizoen vertrekt, moet nog afgewacht worden. De doelman werd volgens Italiaanse media al aangeboden in de Serie A én werd in het geruchtencircuit gelinkt aan een terugkeer bij Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws