Nadat Kompany weigerde: 'Guardiola heeft nieuwe assistent beet'

Nadat Kompany weigerde: 'Guardiola heeft nieuwe assistent beet'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 15:30vr 05-06-2020 om 15:30

Vincent Kompany versterkte zijn positie binnen RSC Anderlecht en keerde daarmee meteen ook de rug naar ex-coach bij Manchester City Pep Guardiola. Die wou Kompany als zijn assistent bij de Citizens. Guardiola heeft met Juanma Lillo een ‘vervanger’ gevonden van de Rode Duivel. Dat meldt Marca.

Lillo was tot op heden coach van het Chinese Qingdao Huanghai, waar ook Yaya Touré voetbalt, en welke hij naar de eerste klasse bracht afgelopen seizoen. Van China trekt hij dus naar Manchester waar hij met Guardiola een vriend zal vergezellen. Lillo leerde Guardiola talloze jaren geleden de kneepjes van het trainersvak, maar zal dus nu genoegen moeten nemen met de rol van assistent.

Lillo volgt hiermee Mikel Arteta op, die eind vorig jaar coach werd bij Arsenal. Eerder werden ook al de namen van Vincent Kompany en Xabi Alonso genoemd om aan de zijde van Guardiola te coachen. Die eerste bedankte vriendelijk om bij Anderlecht het ‘2020-2025’-project uit te werken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws