Wie is de nieuwe Anderlecht-man Wellenreuther? 'Één van de betere in Nederland'

Wie is de nieuwe Anderlecht-man Wellenreuther? 'Één van de betere in Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 20:00vr 05-06-2020 om 20:00

RSC Anderlecht heeft een nieuwe doelman in huis gehaald. De 24-jarige Timon Wellenreuther komt over van het Nederlandse Willem II. Bij Anderlecht zal hij de doublure worden van Hendrik Van Crombrugge. Maar wie is Wellenreuther nu eigenlijk? VoetbalPrimeur.be vroeg het aan onze Nederlandse collega, Teun Buis.

De 24-jarige Wellenreuther mocht zijn eerste stappen in het profvoetbal zetten bij Schalke 04. In 2015 debuteerde de Duitser na enkele jaren in het tweede elftal meteen in een topper tegen Bayern München (1-1). Hij speelde uiteindelijk tien wedstrijden voor Schalke 04 dat seizoen, waaronder twee in de Champions League (tweemaal tegen Real Madrid).

 Het jaar daarop werd Wellenreuther uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser RCD Mallorca, waar hij een onbetwistbare basisspeler was. Toch kon Wellenreuther Schalke 04 niet overtuigen. Hij verkaste in 2017 naar Willem II.

Nederlandse doorbraak
Bij de ploeg van Adrie Koster (ex-Club Brugge) speelde Wellenreuther zich in de kijker van RSC Anderlecht. Al had Wellenreuther het in zijn eerste seizoen niet makkelijk bij de Tilburgers. "In zijn beginperiode was er best veel twijfel. Hij was niet altijd betrouwbaar en oogde vooral bij het uitkomen en bij hoge ballen niet sterk. Mattijs Branderhorst kreeg dan ook enige tijd de voorkeur", geeft Teun Buis aan.

Toch kreeg hij het seizoen daarop weer zijn kans én vooral, hij greep die met beide handen. "Wellenreuther ontwikkelde zich goed. Met als absolute hoogtepunt de halve finale van de beker vorig seizoen, toen hij drie strafschoppen keerde tegen AZ en Willem II naar de finale ging", aldus Buis.

Willem II kende dit seizoen een nog beter jaar, met uiteindelijk een vijfde plek in de stand. Deels dankzij doelman Wellenreuther, die 6 keer de nul hield in 25 competitiewedstrijden. "Dit seizoen was Wellenreuther één van de steunpilaren bij de Tricolores, die een topseizoen beleefden. Degelijkheid is dan wel het eerste wat te binnen schiet. Wellenreuther is vooral betrouwbaarder geworden. Daarnaast is hij sterk op de lijn."

Concurrentie bij Anderlecht
Is hij dan ook goed genoeg voor Anderlecht? In de Eredivisie werd hij niet meteen gezien als de beste doelman van de competitie. "Wellenreuther is zeker geen Andre Onana (Ajax). En ook bijvoorbeeld Marco Bizot (AZ) en Lars Unnerstall (PSV) zou ik boven hem plaatsen. Hij wordt wel gezien als één van de betere doelmannen van het afgelopen seizoen."

"Paars-Wit haalt een degelijke keeper in huis, maar in een concurrentiestrijd met Hendrik Van Crombrugge lijkt hij vrijwel kansloos. Het is voor Wellenreuther dan ook te hopen dat Van Crombrugge verkocht wordt", klinkt het.

"Of zijn meevoetballende kwaliteiten goed genoeg zijn voor Anderlecht, is afwachten. Dat zal onder Vincent Kompany belangrijk zijn. En daar ligt wel een uitdaging voor hem. Maar hij is nog altijd pas 24 jaar en kan zich nog verder ontwikkelen", geeft Buis aan.

De doelman zette bij Anderlecht zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. Wellenreuther zelf is alvast zeer tevreden met de overgang. "Het is een eer om voor instituut als RSC Anderlecht te mogen voetballen. Ik kan me helemaal vinden in de speelstijl van paars-wit en ik zal mijn uiterste best doen om de talentvolle jongeren bij te staan met mijn ervaring. Ik kijk er ook naar uit om de fans en de groep te leren kennen en het nieuwe seizoen aan te vatten", gaf de Duitser aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws