Helft fans stort compensatie aan goed doel: OHL voorbeeld voor Belgische clubs

Helft fans stort compensatie aan goed doel: "OHL voorbeeld voor Belgische clubs"

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 14:30vr 05-06-2020 om 14:30

In maart stond normaal gezien de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot op het programma. Die kon, net zoals de resterende play-offwedstrijden, niet doorgaan om de gekende redenen. OHL bood zijn fans daarom een compensatie aan.

OHL had nog vier thuiswedstrijden voor de boeg: de promotiefinale en drie partijen in play-off 2. Dat kwam overeen met tien procent van de thuiswedstrijden, waardoor de club zijn abonnementhouders een gewichtige compensatie aanbood. Ze konden er echter ook voor opteren om het bedrag over te dragen aan een goed doel.

Nu blijkt dat meer dan de helft van de supporters de optie koos om het bedrag te schenken aan mensen die het moeilijk hebben in deze tijden. OHL laat via de clubwebsite weten dat de opbrengst naar enkele buurtwerkingen gaat. De club doet ook zelf een bedrag in de pot om de buurt te steunen. Een fan liet aan de club weten dat "OHL als voorbeeld mag dienen voor de Belgische clubs inzake community engagement en lokale projecten. Trots om abonnementenhouder te zijn!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws