Genk heeft goud in handen met Colombiaanse verdediger: Daar kun je op bouwen

Genk heeft goud in handen met Colombiaanse verdediger: "Daar kun je op bouwen"

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 10:25vr 05-06-2020 om 10:25

Racing Genk is een van de topclubs die al het nadrukkelijkst te zien was op de transfermarkt. Met Daniel Muñoz Mejía heeft het voorlopig wel nog maar een echte transfer op de kop kunnen tikken. Een schot in de roos, denkt Jan Van Winckel, die de Colombiaanse competitie volgt voor Beerschot.

Van Winckel heeft namelijk een zwak voor Colombiaanse voetballers. "De spelers zijn doorgaans fysiek sterk en koppelen dat aan een meer dan behoorlijke technische bagage", duidt hij bij Het Belang van Limburg. "Bovendien hebben ze een uitstekende mentaliteit."

Muñoz is een stevige verdediger met groot strijdershart, kondigde Genk al aan bij zijn komst. "Met hem hebben ze nu een speler binnengehaald die kapitein was van Atletico Nacional. Dat is meestal een goed teken. Het zijn jongens waar je op kunt bouwen."

Bij de Limburgers komt Muñoz met Jhon Lucumi en Carlos Cuesta nog twee landgenoten tegen. Die eerste speelt al twee seizoenen op hoog niveau in de Luminus Arena. "Lucumi is echt een topper", vult Van Winckel aan. Ook Cuesta kwam dit seizoen aan een twintigtal wedstrijden in de competitie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Munoz de hoge verwachtingen waarmaken bij Genk?

(282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws