'Anderlecht haalt doublure voor Van Crombrugge bij Willem II'

'Anderlecht haalt doublure voor Van Crombrugge bij Willem II'

05-06-2020 09:25 Laatste update: 10:27
32

RSC Anderlecht haalt met Timon Wellenreuther een nieuwe doelman in huis. De 24-jarige Duitser wordt de doublure voor Hendrik Van Crombrugge. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het voorbije seizoen was Wellenreuther de nummer één onder de lat bij Willem II, dat op een Europese plaats eindigde in de Eredivisie. VoetbalPrimeur.be zag in de Duitser al een ideale aanwinst voor Anderlecht. En zo geschiedde. Voor hoelang Wellenreuther tekent, is nog niet duidelijk.

Wellenreuther vergat zijn aflopend contract met optiejaar op te zeggen bij Willem II, waardoor hij in theorie nog onder contract ligt. Willem II zou echter niet moeilijk doen over een vertrek, waardoor de Duitser relatief goedkoop de overstap naar Anderlecht maakt. Paars-wit troeft daarmee Bundesliga-club Union Berlin af, dat ook interesse toonde.

Bij de Brusselaars wordt Wellenreuther de doublure voor Van Crombrugge. Een extra doelman was noodzakelijk, want Davy Roef (KAA Gent) en Frank Boeckx (einde carrière) vertrokken al bij Anderlecht.