'Anderlecht wil na Sardella nog twee goudhaantjes vastleggen tot 2025'

'Anderlecht wil na Sardella nog twee goudhaantjes vastleggen tot 2025'

05-06-2020 08:15 Laatste update: 08:58
12

RSC Anderlecht gaat met het 'Plan 2020-2025' voor een nieuwe start. Er wordt bovendien 70 miljoen euro vrijgemaakt door de herstructurering, met daarbovenop nog eens 20 miljoen euro vers kapitaal. Met dat geld wil Anderlecht toeslaan op de transfermarkt.

Door het extra kapitaal is Anderlecht niet genoodzaakt om sterkhouders te verkopen deze zomer. Volgens Sport/Voetbalmagazine is paars-wit van plan om de contracten van Jérémy Doku (18) en Albert Sambi-Lokonga (20) nogmaals open te breken. Donderdag kondigde Anderlecht al aan dat Kylian Sardella bijtekende tot 2025.

Op die manier hoopt Anderlecht nog steviger in zijn schoenen te staan op de transfermarkt. Zowel Doku als Sambi-Lokonga worden nu al het hof gemaakt door tal van clubs uit Europese topcompetities. Toch is een zomers vertrek van beide jongens onder het nieuwe bewind onbespreekbaar. Mogelijk volgen nadien ook nog Antoine Colassin en Marco Kana.

Inkomende transfers
Verder mikt Anderlecht ook op de komst van een tweetal nieuwe spelers. Vooral een centrale verdediger en flankaanvaller staan, door het nakende vertrek van Philippe Sandler en Nacer Chadli, op de prioriteitenlijst van de Brusselaars. Ook wordt er een doublure voor Hendrik Van Crombrugge gezocht.