Van Damme wil naar Belgische topclub: Dat niveau kan niet weg zijn in een jaar

Van Damme wil naar Belgische topclub: "Dat niveau kan niet weg zijn in een jaar"

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 08:30vr 05-06-2020 om 08:30

Laatste update: vrijdag 5 juni 2020 om 09:15vr 05-06-2020 om 09:15

Jelle Van Damme (36) is na het faillissement van Sporting Lokeren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ondanks zijn leeftijd denkt de ervaren verdediger nog steeds van waarde te kunnen zijn voor gelijk welke club in Eerste Klasse A. Dat vertelt Van Damme in gesprek met Het Nieuwsblad.

Op de vraag of Van Damme zich nog klaar voelt voor 1A, klinkt een duidelijk antwoord. "Een jaar geleden speelde ik met Antwerp op Play-off 1-niveau. Tegen Charleroi dwongen we Europees voetbal af - dat niveau kan niet weg zijn in een jaar. Het verschil was dat ik bij Antwerp omringd was met mannen zoals Faris Haroun, terwijl dat in Lokeren moeilijker was. Je verzuipt met de rest."

Spelvreugde boven geldgewin
"Maar ik twijfel er niet aan dat ik nog van waarde kan zijn, zelfs voor een topploeg. Ik heb mijn kwaliteiten, mijn ervaring, ik kan belangrijk zijn in een kleedkamer... Ik hoef daarom niet alle wedstrijden te spelen. Ik heb er geen probleem mee om iets minder te verdienen en mijn ervaring ter beschikking te stellen van jongeren. Voor mij gaat het niet meer om de centen", aldus Van Damme.

Toch heeft de ex-verdediger van RSC Anderlecht, Standard, Royal Antwerp FC en Lokeren er goede hoop op. "Voor mij gaat het om het spelplezier. Ik zal misschien geduld moeten oefenen omdat de transferperiode nu wat langer duurt, maar als ik trainers als Hein Vanhaezebrouck hoor zeggen dat er heel wat ploegen zijn die een Jelle Van Damme kunnen gebruiken, dan stemt me dat hoopvol."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vindt Van Damme onderdak in 1A?

(477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws