Groen licht voor de Major League Soccer: ploegen slaan tenten op in Disney World

Groen licht voor de Major League Soccer: ploegen slaan tenten op in Disney World

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 23:12do 04-06-2020 om 23:12

Groen licht voor de Major League Soccer: de Amerikaanse spelersvakbond (MLSPA) heeft aangegeven dat de MLS weer doorgang kan vinden. Op het ESPN Wide World of Sports Complex wordt de competitie hervat.

Opvallend is dat alle MLS-clubs gehuisvest worden op het afgesloten resort van Disney World, de resterende wedstrijden worden dus op het ESPN Wide World of Sports Complex gespeeld. De MLSPA stemde, naast een akkoord voor een nieuwe cao, ook voor de verhuizing van de MLS-karavaan naar Orlando.

"Ik denk dat de supporters, media en de spelers onder de indruk gaan zijn van de technologie als ze zien hoe de wedstrijden worden gebracht", geeft commisioner Don Garber aan. De verhuizing naar Disney World wordt een hele operatie: de 26 clubs, waaronder FC Cincinnati van Jaap Stam en het Atlanta United van Frank de Boer, moeten zich over een paar weken in Orlando melden.

Na drie groepsduels gaan er zestien clubs naar de knock-outfase. De clubs blijven maximaal 35 dagen in Orlando. De MLS was pas twee speelronden onderweg toen het werd afgebroken vanwege het coronavirus. De MLS komt binnenkort met meer informatie over het restant van het seizoen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws