Lukaku en Mertens aan de bak: Coppa Italia voor Serie A-hervatting uitgespeeld

Lukaku en Mertens aan de bak: Coppa Italia voor Serie A-hervatting uitgespeeld

04-06-2020 21:53
1

Het vervolg van het Italiaanse bekertoernooi is helemaal uitgerold. In een tijdsbestek van zes dagen moet de winnaar van de Coppa Italia bekend zijn. Nog drie Belgen maken kans op de eindzege.

Minister Vincenzo Spadafora laat in een bericht op Facebook weten wanneer de resterende wedstrijden in het bekertoernooi gespeeld gaan worden. De halve finales worden gespeeld op 12 en 13 juni: eerst neemt AC Milan (met huurling Alexis Saelemaekers) het op tegen Juventus in Turijn. Eerder werd het in het San Siro al 1-1.

Een dag later neemt het Napoli van Dries Mertens het in het eigen Sao Paolo op tegen Internazionale, waar Romelu Lukaku de beste schutter is. De ploeg uit Napels won de eerste wedstrijd op bezoek in Milaan met 0-1.

De eindstrijd moet uiteindelijk vier dagen na de halve finale tussen Napoli en Internazionale plaatsvinden. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Stadio Olimpico in Rome, de thuishaven van AS Roma en Lazio. Pas nadat de bekerwinnaar in Italië bekend is gaat de Serie A weer van start. Op 20 juni wordt de competitie hervat.