Ik bedacht dat Benítez me wel liet gaan als ik hem in zijn gezicht zou slaan

"Ik bedacht dat Benítez me wel liet gaan als ik hem in zijn gezicht zou slaan"

04-06-2020 20:40
1

Jerzy Dudek maakte in 2007 de overstap van Liverpool naar Real Madrid, maar wilde een jaar eerder juist heel graag weg. De Pool overwoog zelfs om zijn trainer bij Liverpool, Rafael Benítez, een klap te verkopen om op die manier naar Duitsland te kunnen gaan.

De goalie wilde koste wat het kost naar 1FC. Köln. "Ik had het gekke idee dat ik Benítez in zijn gezicht moest slaan", vertelt Dudek tegen het Britse voetbaltijdschrift FourFourTwo. "Dat was de duivel in mijn hoofd die me dat influisterde, die me liet denken dat hij me naar Keulen zou laten gaan als ik hem zou slaan."

Dudek hoopte met een transfer naar Köln zijn plekje in de Poolse WK-selectie van 2006 veilig te stellen. "Maar hij liet me niet gaan", vertelt de nu 47-jarige ex-keeper. "Hij zei dat ze alleen aanboden om me te huren en daarbij wilden ze net geen miljoen euro betalen. Maar hij vond me te belangrijk en vroeg zich af wat er dan zou gebeuren als Reina (de eerste keeper, red.) geblesseerd zou raken."

Uiteindelijk werd Dudek aan zijn contract gehouden en kwam hij een aantal weken later alweer in actie, omdat Reina inderdaad geblesseerd raakte. In 2007 kwam het tot een transfer naar Real Madrid.