Toen ik overnam zaten we op vier punten van degradatie, nu op 90 minuten van 1A

"Toen ik overnam zaten we op vier punten van degradatie, nu op 90 minuten van 1A"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 20:00do 04-06-2020 om 20:00

Wie dacht dat de heldenstatus van Hernan Losada op het Kiel niet meer kon groeien, zat verkeerd. Als hoofdtrainer staat de Argentijnse Antwerpenaar met K. Beerschot V.A. op de rand van Eerste Klasse A. Dat leverde hem deze week alvast een nieuw contract op.

In oktober van vorig jaar nam Losada het stokje over van Stijn Vreven. In het halve jaar dat volgde, bracht de kersverse coach een enorme ommekeer teweeg. "Toen ik overnam stonden we op vier punten van degradatie, nu staan we op 90 minuten van 1A. Ik nam daar ook een groot risico, maar zo was ik ook al als speler", deelt Losada zijn gevoelens bij Het Laatste Nieuws.

Als Losada ook de terugwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven tot een goed einde kan brengen, wordt hij de jongste trainer in 1A. "Ach, leeftijd is maar een nummer. Of ik nu 38 ben of 60, dat maakt niet uit", reageert hij filosofisch. "Ik wil, los van mijn leeftijd, de beste coach voor Beerschot zijn. Veeleisend, maar ook kritisch voor mezelf. Er is veel om nog te verbeteren."

Wat dan? "Op vlak van communicatie, tactisch, minder impulsief zijn ...", somt Losada op. "Maar ik ben ook best trots op mijn korte parcours van de laatste maanden. Maar je kan altijd beter worden, zelfs als het lijkt dat alles top is. Want je stopt nooit met leren. Da’s mijn filosofie. En ik ben flexibel genoeg om klaar te staan voor alle scenario’s. De jongste in 1A of niet is een leuke statistiek, maar ook niet meer dan dat. En we moeten eerst ook nog promoveren hé", houdt hij de voetjes op de grond.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Beerschot volgend seizoen in 1A?

(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws