Bild: Chelsea pleegt transfercoup en is Liverpool te slim af in strijd om Werner

Bild: Chelsea pleegt transfercoup en is Liverpool te slim af in strijd om Werner

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 19:33do 04-06-2020 om 19:33

Niet Liverpool, maar Chelsea is de volgende club van Timo Werner. Met dat nieuws pakt Bild donderdagavond groots uit. De Duitse steraanvaller van RB Leipzig zou voor zijn afkoopclausule, zo'n zestig miljoen euro, naar Stamford Bridge gaan verhuizen.

The Blues lijken de afkoopclausule van zestig miljoen neer te gaan tellen voor de spits, die dan ploeggenoot van Hakim Ziyech kan gaan worden. Werner mag zich ook verheugen op een vorstelijk salaris: Chelsea biedt een vijfjarig contract met een jaarsalaris van meer dan tien miljoen euro aan.

Liverpool werd de afgelopen maanden veelvuldig genoemd als volgende bestemming voor Werner, maar Chelsea lijkt de transferstrijd nu toch in zijn voordeel te hebben beslist. Bild schrijft dat The Reds door de coronacrisis niet de volledige afkoopsom van Werner wilden betalen en dat Chelsea daar handig op heeft ingespeeld. Zij wilden Leipzig wel zestig miljoen euro betalen.

Na vier jaar in het shirt van Leipzig lijkt Werner dus klaar voor een volgend avontuur. In 2016 kwam de Duitser nog voor veertien miljoen euro over van Stuttgart, vier seizoenen en bijna honderd goals later vertrekt hij voor bijna het vijfvoudige.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws