OFFICIEEL: Anderlecht bindt Killian Sardella aan zich tot 2025

OFFICIEEL: Anderlecht bindt Killian Sardella aan zich tot 2025

04-06-2020 19:12 Laatste update: 19:22
21

RSC Anderlecht heeft vorige week een kapitaalsverhoging doorgevoerd om zich toch te kunnen roeren op de transfermarkt. Maar het wordt minstens even belangrijk om enkele pionnen langer aan zich te binden. Met Killian Sardella is dat alvast gelukt. Hij heeft een nieuw verbeterd contract ondertekend.

De 18-jarige Sardella -wiens vorige contract slechts liep tot 2021- heeft bijgetekend tot 2025 in het Lotto Park. De polyvalente verdediger maakte begin vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Anderlecht, waar hij zijn volledige jeugdopleiding doorbracht. Hij speelde uiteindelijk twintig officiële wedstrijden.

Peter Verbeke, de sportieve verantwoordelijke bij paars-wit, gaf tekst en uitleg bij de contractverlenging. "Killian is de exponent van wat Anderlecht wil bereiken: een goede jeugdopleiding en op heel jonge leeftijd speelkansen geven. Hij heeft al enorm veel progressie gemaakt. Nu kan hij verder evolueren onder invloed van Vincent (Kompany, red.) en zijn technische staf. Dat is een fantastisch startpunt voor een jongen van achttien."