Beerschot wil promotiefinale vroeger afhaspelen en sneert stevig naar Pro League

Beerschot wil promotiefinale vroeger afhaspelen en sneert stevig naar Pro League

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 18:51do 04-06-2020 om 18:51

De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag een opening gelaten om wedstrijden al te laten doorgaan in juli. Er gingen meteen stemmen op om de terugmatch van de promotiefinale in 1B tussen OH Leuven en Beerschot vroeger te laten afwerken. Beerschot heeft daar alvast geen enkel bezwaar tegen. De club kon het wel niet laten even uit te halen naar de Pro league.

"Beerschot neemt kennis van de beslissingen van de veiligheidsraad die de opening laten om voetbalwedstrijden al in juli te spelen. Gezien de vele vragen van media en supporters hierover, willen we graag ons standpunt hierover bekendmaken", staat te lezen in een bericht op de website van de Ratten.

"Beerschot benadrukt dat de kalendermanager bevoegd is om een wedstrijd te plannen en heeft steeds gevraagd de tweede finalewedstrijd zo snel mogelijk te organiseren om beïnvloeding van de competitie te voorkomen en beide clubs tijd te geven zich fatsoenlijk voor te bereiden op het volgende seizoen."

Uithaal naar Pro League
Beerschot kon het niet laten om in hetzelfde bericht even uit te halen naar de Pro League. "OHL en Beerschot weten voorlopig niet in welke competitie ze zullen spelen en welke inkomsten ze kunnen verwachten. Het bemoeilijkt het aantrekken van nieuwe sponsors en het nemen van strategische beslissingen om een gezond financieel beleid te voeren."

"In die zin is de roep naar een gezond financieel beheer van het dagelijks management van de Pro League een hol begrip. Beide clubs slechts een week voorbereiding geven op het nieuwe seizoen is bovendien onredelijk, onfatsoenlijk en tast de sportieve integriteit van de volgende competitie nu reeds aan. Beerschot heeft dus geen bezwaar om vroeger te moeten spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws