Sportdokter Anderlecht spreekt zich uit: “Er spelen duidelijk andere belangen”

Sportdokter Anderlecht spreekt zich uit: “Er spelen duidelijk andere belangen”

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 16:12do 04-06-2020 om 16:12

In de grote competities begint het voetbal weer. Duitsland is al even van start gegaan en binnenkort hervatten ook de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga de wedstrijden. Tegenover Sporza geeft Kristof Sas, sportdokter van RSC Anderlecht, zijn ongezouten mening.

Het voetbal heeft lang stilgelegen en nu moeten alle spelers weer vol aan de bak. "Na 6 weken inactiviteit heb je eigenlijk 6 weken nodig om weer een match te kunnen spelen. Als je algemene conditie nog wat op peil is, kan je het in 3 weken zonder social distancing doen."

"Vanuit medisch oogpunt vind ik het allesbehalve optimaal om voetbalwedstrijden nu zo voor te bereiden, maar er spelen duidelijk andere belangen. Dat merk je ook in het dagelijkse leven. Voor de exit van de lockdown spelen niet alleen medische, maar ook socio-economische belangen."

"Na een drietal weken inactiviteit boet je in aan kracht, snelheid en uithouding”, gaat Sas verder. “Die spiervezels moet je weer triggeren en dat doe je best gecontroleerd. Liefst speel je dan vriendschappelijk, omdat je dan ook vaker kan wisselen en nog geen 90 minuten hoeft te voetballen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Sas hier gelijk?

(310 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws