Veranderingen in de maak bij Standard: “Heel de situatie vind ik bizar”

Veranderingen in de maak bij Standard: “Heel de situatie vind ik bizar”

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 15:46do 04-06-2020 om 15:46

Er zijn veranderingen in de maak bij Standard Luik. Michel Preud’homme staat naar verluidt op het punt om zijn afscheid als hoofdtrainer aan te kondigen. Marc Degryse analyseert de situatie van de Rouches tegenover Het Laatste Nieuws.

Het kan soms stormen in het hoofd van Preud’homme. "Af en toe krijgt hij het (lacht). En toch vind ik de hele situatie bij Standard bizar. Ze hebben daar in het laatste anderhalf jaar onder Michel voor forse bedragen kunnen verkopen: Marin, Djenepo, Luyindama en Edmilson.”

Degryse vraagt zich af waar al dat geld naartoe is. “Daartegenover staan wel wat aankopen, maar toch ook geen kanjers? Waar is al dat geld dan naartoe? Michel moet toch op de hoogte zijn geweest van de financiële situatie van Standard? Heeft hij dat dan fout ingeschat?"

Er wordt gefluisterd dat Preud’homme het trainersleven beu is. De coach kreeg afgelopen seizoen veel kritiek op zijn gedrag. "Neen, de mensen storen zich aan zijn gedrag - terecht soms, dat moet hij kunnen inzien - en dat zetten ze dan om in kritiek. Toch denk ik dat Michel ook weer niet zónder die strijd kan. Hij is verslaafd aan dat soort leven. Als het hem kan opkikkeren: Michel, niemand trekt jouw kwaliteiten als trainer in twijfel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws