Nieuwe Premier League-regels: twee extra reserves, twee extra wissels

Nieuwe Premier League-regels: twee extra reserves, twee extra wissels

04-06-2020 15:03
2

Ook de Premier League heeft zijn wisselbeleid tijdelijk aangepast. Na de herstart van de Engelse competitie mogen de clubs voortaan vijf keer per wedstrijd wisselen, net zoals in Duitsland momenteel het geval is.

De twintig Premier League-clubs zijn donderdag bij elkaar gekomen om de toepassing van de tijdelijk herziene FIFA-regels te bespreken. Tot het einde van het seizoen mogen clubs negen reserves in de wedstrijdselectie opnemen, in plaats van zeven: teams mogen bovendien vijf wissels per wedstrijd doorvoeren in plaats van drie. Of deze regels ook tijdens het nieuwe seizoen van toepassing zullen zijn, moet nog afgewacht worden.

In Engeland wordt momenteel toegewerkt naar een hervatting van de competitie, die gepland staat voor woensdag 17 juni. De clubs hebben permissie gekregen om voor die tijd oefenwedstrijden in te plannen, zij het onder strenge voorwaarden. Zo moet de tegenstander zich op anderhalf uur reisafstand bevinden, moeten spelers op eigen gelegenheid afreizen en zullen er geen officiële scheidsrechters aanwezig zijn.

p> 

No Poll