Het is vier jaar geleden dat ik nog iets van Wilmots gehoord heb

"Het is vier jaar geleden dat ik nog iets van Wilmots gehoord heb"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 13:15do 04-06-2020 om 13:15

Enzo Scifo (54) vindt nog moeilijk zijn draai in de voetbalwereld. Sinds zijn vertrek bij de nationale beloften in 2016 vindt hij geen ploeg meer. Nochtans had hij gehoopt dat Marc Wilmots hem onder zijn vleugels zou nemen. 

Scifo nam namelijk ontslag uit solidariteit met Wilmots. "Eerst zochten ze bij de bond excuses om me niet aan te werven als beloftentrainer - ik sprak geen Nederlands, had niet het juiste profiel -, maar Marc drukte door. Hij betrok me vervolgens in alles. Want, zo zei hij mij: De beloftentrainer moet op termijn bondscoach worden, zo werk je in een land. Vandaar dat ik volgde toen hij weg moest. Met spijt, want ik er was gelukkig. Maar ik had alles aan Marc te danken", legt hij uit bij Het Nieuwsblad.

Sindsdien hoorde hij echter niets meer van Wilmots. "Hij heeft me nooit meer gebeld. Toen hij coach was van Ivoorkust, stuurde ik hem nog een bericht. Geen antwoord. Het is vier jaar geleden dat ik Marc gehoord heb. Moeten we accepteren dat de wereld zo in elkaar zit? Van Marc ben ik wel verbaasd. Hij is geen slechte gast. Integendeel, hij is een goeie gast. Maar waarom belde hij me nooit? Ik kan alleen vermoeden dat hij zijn route vervolgde. C'est la vie."

Scifo heeft voorlopig een bescheiden palmares als trainer. Naast de nationale beloften heeft hij ook Charleroi, Tubeke, Moeskroen en Bergen getraind. Bij Charleroi was hij zelfs even speler-trainer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij Scifo een goede trainer?

(169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws