De Beule (38) over einde van Lokeren: Helaas is dat niet gelukt

De Beule (38) over einde van Lokeren: "Helaas is dat niet gelukt"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 12:45do 04-06-2020 om 12:45

Davy De Beule zette enkele jaren geleden een punt achter zijn voetbalcarrière. Hij baat inmiddels een fitnesscentrum uit. De Beule zag zijn ex-ploeg Lokeren dit seizoen ten onder gaan.

De Beule verliet Lokeren nochtans niet in de beste omstandigheden. Hij belandde er in de B-kern omdat hij niet wilde bijtekenen en gebruikte uiteindelijk de wet van '78. Toch draagt De Beule zijn ex-club nog een warm hart toe.

"Begin dit jaar maakte ik op vraag van de fans nog een filmpje, in een poging de club te redden", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Helaas is dat niet gelukt. Ik heb er toch een groot deel van mijn jeugd doorgebracht en veel mooie momenten beleefd. In 2003 werden we met al die IJslanders en Afrikanen derde. Zelf werd ik Belofte van het Jaar. Die trofee staat nu in de fitness. Leuk om aan de mensen te tonen."

De Beule stond bekend als een groot talent, maar werd afgeremd door blessures. "Ik heb een mooie carrière gehad, maar ze had nog mooier kunnen zijn. In dat topjaar met Lokeren werd ik door Aimé An­thuenis geselecteerd voor de Rode Duivels, maar ik raakte in Kroatië geblesseerd op training. Het is bij die ene selectie gebleven. Naast die blessures was ik ook te perfectionistisch, ik zette mezelf te veel onder druk", verklaart hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws