Van Damme (Cercle Brugge) is opnieuw voetballer: Mirakels bestaan

Van Damme (Cercle Brugge) is opnieuw voetballer: "Mirakels bestaan"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 12:15do 04-06-2020 om 12:15

Miguel Van Damme heeft voor het eerst sinds lang een volledige keeperstraining afgewerkt. De 26-jarige doelman herstelt nog van leukemie, maar werd al stevig onder handen genomen door zijn ex-ploegmaat Brian Vandenbussche.

"Dinsdag heeft Brian me in Blankenberge aan een eerste keeperstraining onderworpen, op kunstgras. Springen, vallen, duiken... Echt top was het me weer keeper te kunnen voelen. We zouden een uurtje trainen, maar we verloren de klok uit het oog. Het werd anderhalf uur. Zo fijn", getuigt hij in Het Laatste Nieuws. 

Van Damme wil zo snel mogelijk terugkeren bij Cercle Brugge. "Conditioneel voel ik me steeds sterker. Dit gaan we elke week één dag doen. Zo werk ik niet meer van dag tot dag, maar alweer van week tot week. Ach, ik ben voldoende realistisch om te beseffen dat ik niet naar de herstart van de trainingen eind juni moet mikken. Maar het is wel mijn bedoeling mijn plaats binnen de keepershiërarchie te heroveren."

Het contract van Van Damme loopt af bij Cercle Brugge, maar hij is overtuigd dat hij blijft. "Ik weet dat ze hun belofte zullen nakomen, er is al contact geweest met mijn zaakwaarnemer. Dáár maak ik me geen zorgen over. Ondertussen doe ik al wat ik kan om gezond te blijven. De sportieve overlevingsstrijd van Cercle was ook een beetje de mijne. Mirakels bestaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws