'Er wordt gewerkt aan een protocol voor een bekerfinale met meer fans'

'Er wordt gewerkt aan een protocol voor een bekerfinale met meer fans'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 11:30do 04-06-2020 om 11:30

De veiligheidsraad besliste gisteren dat er evenementen mogen doorgaan tot 200 toeschouwers. Minister Jan Jambom liet wel een opening om de bekerfinale met meer fans toe te laten, dat zei hij bij Het Laatste Nieuws.

Voorlopig is het allemaal nog onzeker. De curve van de epidemie moet afgewacht worden. Aan de hand daarvan kunnen verdere versoepelingen toegelaten worden. “We moeten nu eerst kijken wat de gevolgen zijn van de maatregelen die we vandaag genomen hebben”, zei minister Jambon.

Een bekerfinale in een stadion van 45.000 plaatsen met 200 fans is natuurlijk een ander paar mouwen. Jambon liet een opening om die te laten doorgaan met meer fans: “Voor grote evenementen zoals de bekerfinale kunnen op voorhand wel al protocols worden opgesteld. Op de Heizel zie je bij ­wijze van spreken geen 200 mensen zitten.” 

Voor de bekerfinale is er dus nog hoop. "Dat gaat niet enkel over wat er in het stadion gebeurt, maar ook over de instroom en de uitstroom van de fans voor en na de match", liet minister Jambon nog weten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws