'Champions League-seizoen in recordtempo afgerond in Duitsland of Portugal'

'Champions League-seizoen in recordtempo afgerond in Duitsland of Portugal'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 10:55do 04-06-2020 om 10:55

De UEFA is druk bezig met de plannen voor het uitspelen van de Champions League. Het is de bedoeling dat de resterende wedstrijden worden afgewerkt in één land. Portugal en Duitsland staan in de startblokken.

Alles wijst erop dat Turkije de organisatie van de Champions League-finale gaat verliezen, meldt het Amerikaanse persbureau AP. De eindstrijd zou afgelopen zaterdag gespeeld worden in Istanbul, maar het Atatürk Olympisch Stadion haakt af door de financiële gevolgen van de coronacrisis. De UEFA zoekt nu naar alternatieven.

Portugal en Duitsland hebben zich inmiddels gemeld bij de Europese voetbalbond. De twee landen willen het restant van het huidige Champions League-seizoen op zich nemen. Achter de schermen zijn de gesprekken in volle gang. Uiteindelijk moet de keuze op één van de twee landen vallen.

De stadions van Benfica en Sporting Portugal in Lissabon en Frankfurt, Mainz en Hoffenheim in Duitsland zijn in beeld als onderkomen, omdat ze goed bereikbaar zijn voor clubs en officials. Het land dat aan het langste eind trekt, organiseert niet alleen de finale maar óók alle resterende wedstrijden.

De Champions League werd in maart tijdens de achtste finales stilgelegd. Mogelijk wordt vanaf de kwartfinales alles over één wedstrijd gespeeld om ruimte te maken voor het nieuwe Champions League-seizoen. Het besluit zal vermoedelijk worden genomen tijdens de vergadering van de UEFA op 17 juni.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws