'Kompany gaat minder verdienen om Anderlecht uit de nood te helpen'

'Kompany gaat minder verdienen om Anderlecht uit de nood te helpen'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 09:00do 04-06-2020 om 09:00

Vincent Kompany krijgt een steeds grotere rol binnen Anderlecht. Samen met Wouter Vandenhaute gaat hij ook investeren in de club. Concreet gaat hij drie miljoen euro van zijn loon kwijtschelden. 

In totaal gaat Anderlecht twintig miljoen euro aan vers kapitaal toevoegen. Drie miljoen euro komt van Vandenhaute, maar ook Kompany doneert dat bedrag. Concreet heeft Kompany een stevige loonsverlaging aanvaard, weet Het Nieuwsblad.

Kompany heeft bij Anderlecht een contract tot 2022 met een jaarsalaris tussen vijf en zes miljoen euro bruto. Over die hele periode zal hij nog drie miljoen euro inleveren. Eerder kon hij een groot deel van de spelersgroep ook overtuigen om een volledige maand loon te laten vallen.

Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht, weet dat Kompany dit doet uit liefde voor de club. "De investering van Kompany heeft een sterke symboolwaarde", vertelde hij al bij Sporza. "Wie Vincent kent, weet dat hij daar niets voor verwacht. Er is nog geen akkoord om definitief aandelen te verwerven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws