OFFICIEEL: KV Mechelen verwelkomt komende winter nieuwe linksback

OFFICIEEL: KV Mechelen verwelkomt komende winter nieuwe linksback

04-06-2020 08:30 Laatste update: 04-07-2020 16:33
12

In de Zweedse pers klinkt het gerucht dat KV Mechelen een bod voorbereidt op linksback Victor Wernersson. Het Nieuwsblad bevestigt dat KV Mechelen hem volgt, maar van een bod is voorlopig nog lang geen sprake.

Wernersson heeft nog maar een contract tot december 2020 bij zijn huidige club IFK Göteborg. Dat maakt zijn dossier interessant. Wernersson was eerder al actief bij Malmö, Syrianska en de Deense club Vejle BK. Bij IFK Göteborg stond hij in het afgelopen seizoen nog 29 keer in de basis.

KV Mechelen maakte deze week bekend dat zeven spelers de club zullen verlaten. Eén van die spelers is linksachter Alexander Corryn, die afgelopen seizoen nog 23 keer in de basis stond. Ook ervaren rot Arjen Swinkels moet zijn koffers pakken. KV Mechelen zal dus sowieso versterking moeten halen voor de verdediging.

Update: exact een maand na de eerste geruchten kondigt Mechelen zaterdagmiddag de komst van Wernersson aan. De Zweed maakt wel pas deze winter de overstap naar België. Hij tekent een contract tot 2024 met een optie voor een extra jaar.