'Overtreding op Financial Fair Play kan Anderlecht punten kosten'

'Overtreding op Financial Fair Play kan Anderlecht punten kosten'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 07:00do 04-06-2020 om 07:00

Laatste update: donderdag 4 juni 2020 om 08:35do 04-06-2020 om 08:35

Pierre François, CEO van de Pro League, wil niet dat Financial Fair Play wordt opgeschort in België. Dat kan vooral voor Anderlecht een probleem worden. Anderlecht kan aan het seizoen beginnen met min drie punten, weet Het Nieuwsblad.

Binnen de Pro League gaan er stemmen op om die Financial Fair Play even te vergeten. Door de coronacrisis hebben heel wat clubs het moeilijk. François vindt dat echter een slecht idee. "Als je ziet dat alle clubs samen vorig seizoen 91 miljoen euro verlies hebben geboekt en dat er slechts vijf winst hebben gemaakt, dan moet er echt iets veranderen. Dus denk ik dat het belangrijk is dat die Financial Fair Play wordt toegepast. Dit zal een belangrijk signaal zijn dat het anders moet."

De Financial Fair Play zal worden gecontroleerd op basis van de laatste twee jaar. Alle profclubs zouden in orde zijn, behalve Anderlecht. In het seizoen 2018-2019 verloor Anderlecht 16,3 miljoen euro, maar deed het een kapitaalsverhoging van 27,3 miljoen. Daardoor mocht Anderlecht in het seizoen 2019-2020 niet meer dan 16 miljoen euro verlies boeken, maar dat wordt bijzonder moeilijk. Anderlecht deed geen grote uitgaande transfers én speelde geen Europees.

Anderlecht heeft dan ook aangekondigd dat het nog eens 20 miljoen euro extra in de club gaat pompen. Bij een eerste inbreuk op Financial Fair Play is de straf een aftrek van drie punten. Een derde inbreuk betekent negen punten aftrek en het verlies van alle tv-geld. Volgende week vrijdag hebben de andere profclubs het lot van Anderlecht in handen, want dan wordt er verder gepraat bij de Pro League. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Financial Fair Play opgeschort worden?

(519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws