Financiële injectie zorgt voor rust bij Anderlecht: De club is zeer gezond

Financiële injectie zorgt voor rust bij Anderlecht: "De club is zeer gezond"

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 19:18wo 03-06-2020 om 19:18

Door een bestuursvergadering bij RSC Anderlecht afgelopen dinsdag werd de structuur nog maar eens herschikt. Daarnaast werd er ook extra geld in de club gepompt. Geld dat broodnodig was voor Anderlecht.

Zo'n zeventig miljoen euro zou ter beschikking werden gesteld voor Anderlecht. "Dat lijkt een enorm bedrag, maar vergeet niet dat 50 miljoen daarvan al in club zit", nuanceert CEO Karel Van Eetvelt de bedragen bij Sporza.

"Dat zijn geen nieuwe middelen. Maar het is de garantie dat die 50 miljoen in de club zal blijven. Dat is heel belangrijk in economisch zeer onzekere tijden. De inkomsten worden zwaar tot zeer zwaar aangetast", klinkt het.

Geen verkoop
De injectie was onder andere nodig om de spelersgroep bij elkaar te houden. Grote talenten moeten dus niet verkocht worden. "De bijkomende injectie van 20 miljoen stelt ons in staat om toch op een gezonde manier door te gaan zonder dat we gedwongen worden om spelers te verkopen. De club is nu zeer gezond", vertelt Van Eetvelt.

"En dat is vooral een mentale kwestie. Het is een groot verschil om nu te weten dat we deze kern kunnen samenhouden en die links of rechts nog kunnen versterken. Dat is veel aangenamer werken. We kunnen de juiste beslissingen in alle rust nemen. Dat zal je de komende weken en maanden ook merken", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws