OFFICIEEL: KV Mechelen breekt met zeven (!) spelers: ‘Moeilijke beslissingen’

OFFICIEEL: KV Mechelen breekt met zeven (!) spelers: ‘Moeilijke beslissingen’

03-06-2020 17:30
5

KV Mechelen heeft op de officiële kanalen bekendgemaakt dat het niet doorgaat met maar liefst zeven spelers. Dante Vanzeir, Jordi Vanlerberghe; Bram Castro, Alexander Corryn, Clément Tainmont, Arjan Swinkels en Mamadou Bagayoko verlaten de club.

De opties van Vanzeir (KRC Genk) en Vanlerberghe (Club Brugge) worden niet gelicht. “We willen steeds een kwaliteitsvolle kern samenstellen waarin we het evenwicht tussen ervaring en jeugd behouden. En dat rekening houdend met de financiële mogelijkheden. Die evaluatie maken we elk seizoen”, zegt sportief directeur Tom Caluwé.

Corryn, Tainmont, Castro en Swinkels waren belangrijke pionnen tijdens de bekertriomf en het kampioenschap in 1B. “We willen alle spelers van harte bedanken voor hun inzet. Een titel, een beker en/of een zesde plaats in 1A: het blijft een ongelofelijke prestatie waar elk van hen aan heeft meegewerkt”, aldus Caluwé.

Ook het contract van één jaar van Bagayoko werd in onderling overlegd beëindigd. Zo neemt KV Mechelen afscheid van zeven spelers.