Kassa voor Ajax, Willem II en RKC dankzij Frenkie de Jong en Barcelona

Kassa voor Ajax, Willem II en RKC dankzij Frenkie de Jong en Barcelona

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 18:45wo 03-06-2020 om 18:45

Laatste update: woensdag 3 juni 2020 om 18:47wo 03-06-2020 om 18:47

Ajax, Willem II en RKC Waalwijk hebben vorige maand een welkome financiële opsteker gekregen. FC Barcelona keerde een extra bedrag uit voor de transfer van Frenkie de Jong.

Ajax ontving ruim 2,3 miljoen euro uit Spanje, terwijl Willem II in mei ongeveer 250 duizend euro extra kreeg van de Catalaanse grootmacht. Ook RKC profiteerde en kreeg ongeveer 160 duizend euro. Het is het eerste gedeelte van de gegarandeerde bonus van elf miljoen euro die Barça bovenop de reguliere transfersom zal betalen, schrijft het Brabants Dagblad.

De Frenkie-bonussen worden uitgekeerd als De Jong een bepaald aantal wedstrijden voor Barça heeft gespeeld. Voor de corona-onderbreking werd de eerste termijn gehaald, omdat de 23-jarige middenvelder 26 competitiewedstrijden speelde en in totaal elf keer uitkwam in de Champions League, Copa del Rey en Supercopa.

Ajax, Willem II en RKC kunnen de komende vier jaar blijven rekenen op dergelijke betalingen, omdat het Barça-contract van De Jong nog zolang doorloopt. Ajax zal uitkomen op een totaalbedrag van ongeveer 9,3 miljoen euro. Willem II en RKC verdelen nog een slordige 1,65 miljoen euro, mits De Jong fit blijft en speeltijd krijgt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws