Eindhoven wil alsnog geld zien voor Belgisch talent: 'Moeten dit doen'

Eindhoven wil alsnog geld zien voor Belgisch talent: 'Moeten dit doen'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 16:14wo 03-06-2020 om 16:14

FC Eindhoven-spelers Samy Bourard (24) en Jay Idzes (19) konden na dit seizoen transfervrij vertrekken bij de club, mits hun zaakwaarnemers de contracten voor 15 mei zouden opzeggen. Dat hebben ze niet gedaan, waardoor Eindhoven nu alsnog geld wil zien voor de spelers.

De Belgische Bourard kon transfervrij naar ADO, Idzes werd zelfs al gepresenteerd bij Go Ahead Eagles. De contracten van de twee spelers konden dus opgezegd worden door de zaakwaarnemers, maar die hebben dat verzuimd. Aangezien Eindhoven graag door wilde met beide spelers besloot de club de contracten niet op te zeggen, hetgeen betekent dat deze automatisch met een jaar zijn verlengd.

Een lastige beslissing voor Eindhoven, dat de ontwikkeling van de twee ambitieuze spelers niet in de weg wil staan. "Wij vechten voor het voortbestaan van deze club en moeten dit daarom wel doen", stelt algemeen directeur Justin Goetzee in gesprek met Voetbal International. "Een transfer is voor FC Eindhoven ook echt een verdienmodel. De conclusie is dat we bereid zijn om mee te werken, maar dat we de spelers niet zomaar laten gaan. Daar moet wel iets tegenover staan."

Ruildeals
Het is echter niet zo dat Eindhoven de hoofdprijs wenst te ontvangen voor Bourard en Idzes. "We zetten niet megahoog in, gaan echt niet voor de hoofdprijs. We zijn ook bereid om mee te denken over creatieve oplossingen", vertelt Goetzee. Zo staat Eindhoven open voor ruildeals. "We weten dat er in deze tijd niet veel geld beschikbaar is. Dat geldt voor ons, dat geldt voor Go Ahead en dat geldt voor ADO. We gaan op zoek naar een oplossing die voor alle partijen goed is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws