Ontslag Anderlecht zorgde voor zure nasmaak: Kompany bemoeide er zich mee

Ontslag Anderlecht zorgde voor zure nasmaak: "Kompany bemoeide er zich mee"

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 13:43wo 03-06-2020 om 13:43

Doelmannentrainer Max De Jong moest na acht jaar voor RSC Anderlecht gewerkt te hebben afscheid nemen van de club. De Nederlander werd ontslagen door paars-wit. Een ontslag dat toch voor een zure nasmaak heeft gezorgd.

Bij RSC Anderlecht heeft men het financieel niet al te breed, wat ook De Jong had ondervonden. "Het was niet simpel om een financiële overeenkomst te vinden. Kompany bemoeide zich er ook mee en toen was ik het beu", gaf De Jong aan bij La Dernière Heure.

"Ik belde naar ­Michael Verschueren en liet een deel van het geld waar ik nog recht op had vallen. Als je dan even later leest dat ze één miljoen euro investeren in een nieuw veld en een kapitaalsverhoging gaan doen, dan is dat niet correct", klinkt het.

Ontslag
De Jong had nog een contract voor één seizoen, maar moest toch vertrekken. "In mijn evaluatie met Kompany en Vercauteren vertelde Vincent dat hij dacht aan een extra keeperstrainer, zoals bij Man City of de Rode Duivels. Nochtans wonnen we eerder trofeeën terwijl ik altijd alleen werkte met mijn keepers", vertelt De Jong.

De Nederlander zag zijn rol ook steeds minderen. "Aanvankelijk was het plan om in mijn laatste jaar een nieuwe keeperstrainer op te leiden, maar dan kwam het best. Ik mocht de inhoud van de trainingen niet meer bepalen. Wat een klap in mijn gezicht. Na acht jaar bij Anderlecht stelde ik plots niets meer voor", aldus De Jong.

"Daar ging voor mij de deur dicht. Ik wilde niet langer doorgaan als vijfde wiel aan de wagen. Eigenlijk had ik het moeten weten. Peter Verbeke (de nieuwe sport­manager, nvdr.) stuurde me een lijst met 25 namen van potentiële nieuwe keepers en vroeg om advies. Ik antwoordde, maar kreeg nooit repliek", besluit hij.
 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws