Vanhaezebrouck spaart Coucke niet: Hij heeft gefaald

Vanhaezebrouck spaart Coucke niet: "Hij heeft gefaald"

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 13:07wo 03-06-2020 om 13:07

Voor Marc Coucke zit het voorzitterschap bij RSC Anderlecht erop. De eigenaar van paars-wit wordt vervangen door Wouter Vandenhaute. Een uitermate goede zet, zo vindt ex-trainer Hein Vanhaezebrouck.

Volgens de ex-trainer van Anderlecht was het niet makkelijk werken met Coucke als voorzitter van de club. "We zijn anderhalf jaar verder (geteld vanaf zijn ontslag) en het ís van kwaad naar erger gegaan", geeft Vanhaezebrouck aan in Het Nieuwsblad.

"Ik was niet de enige in de club die vragen had bij zijn beleid. Hoeveel keer dat anderen – na een zoveelste ingreep of ontslag – mij kwamen zeggen: Wat heeft hij nú weer gedaan? Maar niemand die hem daarover durfde aan te spreken, omdat ze de gevolgen vreesden. Onterecht, blijkt achteraf. Want ook zij die altijd ja knikten, zijn intussen verdwenen", vertelt Vanhaezebrouck.

Achtergrond
Volgens Vanhaezebrouck moeide Coucke zich ook te veel met de dagelijkse werking van de club. "Als grote baas is het de kunst om op de achtergrond te blijven of enkel in jouw specifieke domein naar voren te treden. Voor de rest moet je de juiste mensen op de juiste plaats zetten. En vooral daarin heeft Coucke gefaald", aldus de ex-trainer.

"Hij stond altijd zelf in de picture en nam beslissingen om goodwill te creëren bij de fans – geen teken van goed beleid. Zodra er wat gemord werd op de tribunes – wat nochtans elk jaar weleens gebeurt –, ontsloeg hij diegene(n) die hij zelf had meegebracht en haalde hij er iemand bij om de fans te sussen.

Eerst Verschueren, dan Arnesen, Zetterberg, uiteindelijk zelfs Kompany en ook nog Vercauteren. Hij probeerde alles om het schip vaarbaar te maken en zelf aan het roer te kunnen blijven", besluit Vanhaezebrouck.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws