Beerschot verzet zich: Alsof Club Brugge in titelmatch snel nog wat transfers doet

Beerschot verzet zich: "Alsof Club Brugge in titelmatch snel nog wat transfers doet"

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 12:42wo 03-06-2020 om 12:42

Bij Beerschot is men niet te spreken over de beslissing van de Pro League om nieuwe transfers toe te laten in de promotiematch. De club lijkt naar het BAS te trekken om die beslissing aan te vechten. In Het Laatste Nieuws haalt de club uit.

Ondervoorzitter Walter Damen hekelt de beslissing van de Pro League. "Het is alsof Club Brugge en AA Gent op de slotdag van de competitie een rechtstreeks duel spelen met de landstitel als inzet en ze bij de rust plots nog snel een aantal transfers mogen doen", geeft hij aan.

"Niet vergeten dat onze promotiefinales nu ook halfweg zijn (Beerschot won de heenmatch met 1-0, red.). Voor alle duidelijkheid: wij richten onze pijlen niet op Leuven, want we hebben veel respect voor die club. Maar over de houding van bond en Pro League zijn we niet te spreken", aldus Damen.

"Die wijziging is overigens in strijd met een omzendbrief met aanbevelingen van de FIFA (die brief was weliswaar niet bindend, red.). Wij kunnen niet accepteren dat de regels worden gewijzigd tijdens het lopende seizoen. Het is duidelijk dat dit het competitieverloop beïnvloedt en in die zin kan je zelfs spreken van manipulaties en competitievervalsing", besluit hij.

De club gaf via de officiële website al aan dat het juridische stappen overweegt. Onder andere een procedure bij het BAS is één van de mogelijkheden.
 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws