'Crisis in Camp Nou: spelers Barça reageren niet op salarisverzoek Bartomeu'

'Crisis in Camp Nou: spelers Barça reageren niet op salarisverzoek Bartomeu'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 11:11wo 03-06-2020 om 11:11

Het is vrouwen en kinderen eerst bij FC Barcelona, melden Catalaanse media woensdag. Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft de spelersgroep voor de tweede keer in twee maanden verzocht een loonoffer te doen.

De poging van Bartomeu is volgens RAC1 en Catalunya Radio tevergeefs: spelers als Lionel Messi, Luis Suárez, Gerard Piqué, Sergio Busquets en Frenkie de Jong zien het niet zitten om wéér salaris in te leveren, helemaal nu de bal vanaf donderdag 11 juni weer gaat rollen in Spanje.

Barcelona hervat de Primera División volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Dat houdt in dat de werktijdverkorting bijna voorbij is en de spelers weer hun normale salaris krijgen. Eind maart stemde de selectie in met een salarisreductie van zeventig procent zolang er niet gevoetbald zou worden. Dat leverde Barça een besparing van zo'n veertig miljoen euro op.

Daarmee zijn de financiële problemen echter nog niet voorbij in Camp Nou. Barcelona is hard geraakt door de voetballoze periode als gevolg van de coronapandemie, Omdat er straks wordt gevoetbald in lege stadions, loopt de Catalaanse grootmacht nog steeds veel inkomsten mis.

Bartomeu heeft de spelers daarom gevraagd een nieuwe financiële inspanning te leveren om Barça te helpen. Dat zou anderhalve week geleden, na een training op zaterdag 23 mei, al gebeurd zijn, maar de spelersgroep heeft nooit gereageerd. De nieuwe bezuinigingsronde had nog eens tien miljoen euro moeten besparen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws