Vanhaezebrouck: Het beste zou zijn dat Coucke volledig verdwijnt uit voetbalwereld

Vanhaezebrouck: "Het beste zou zijn dat Coucke volledig verdwijnt uit voetbalwereld"

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 09:00wo 03-06-2020 om 09:00

Marc Coucke is voorzitter af bij RSC Anderlecht. Tijdens de Raad van Bestuur werd officieel Wouter Vandenhaute verkozen tot nieuwe preses. Volgens Hein Vanhaezebrouck doet Coucke er goed aan om een stap opzij te zetten, al mag de zakenman volgens de gewezen Anderlecht-trainer nog een stapje verder gaan.

Vanhaezebrouck was trainer bij Anderlecht toen Coucke binnenkwam, maar het klikte nooit tussen beide heren. "Ik heb al eens gezegd dat Coucke en ik niet bij elkaar passen. En dat zal ook wel aan mij liggen. Maar hij past ook gewoon niet in het voetbal. Zijn beslissing om af te treden als voorzitter is de enige juiste. Dit was noodzakelijk om voor een kentering te kunnen zorgen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Toch blijft Coucke nog aan boord bij Anderlecht. "Dat is geen goeie zaak. Het beste zou zijn dat hij volledig verdwijnt bij Anderlecht - en uit de voetbalwereld. Dat hij na twee zulke slechte jaren nu niet met verlies wil verkopen, was te verwachten. Want als Anderlecht op de beurs had gezeten, was het al een paar keer gecrasht", besluit Vanhaezebrouck.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Moet Coucke volledig weg uit Anderlecht?

(525 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws