Veiligheidsraad: 2.000 toeschouwers vanaf augustus? Amateurs zonder limiet?

Veiligheidsraad: 2.000 toeschouwers vanaf augustus? Amateurs zonder limiet?

03-06-2020 07:16
11

Woensdag komt de Veiligheidsraad opnieuw samen om een versoepeling van enkele coronamaatregelen te bespreken. Daarbij komt ook de sportwereld aan bod. Zo ligt het voorstel op tafel om vanaf 1 augustus weer toeschouwers toe te laten in de voetbalstadions, alsook groepstrainingen.

Volgens Het Nieuwsblad vragen de Pro League en het amateurvoetbal eerst en vooral om groepstrainingen mét contact weer toe te laten vanaf 1 juli. Op die manier kunnen de teams zich in ideale omstandigheden voorbereiden op de start van het nieuwe seizoen. De Jupiler Pro League begint eraan op 7 augustus, de amateurclubs een maand later op 5 (of 6) september.

Verder hoopt men het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen aan te vatten met maximaal 2.000 toeschouwers pers wedstrijd. Vanaf 1 september zouden de amateurclubs dan weer graag ongelimiteerd hun wedstrijden met publiek willen afwerken. De profclubs zouden dan weer kijken wat procentueel haalbaar is ten opzichte van de totale stadioncapaciteit.

Of de vraag van de Pro League en Voetbal Vlaanderen beantwoordt wordt, is nog niet zeker. Woensdag in de loop van de dag volgt er wellicht duidelijk van Minister Wilmés en co.