Club-legende Papin zegt pensioen op en wordt opnieuw hoofdtrainer in Frankrijk

Club-legende Papin zegt pensioen op en wordt opnieuw hoofdtrainer in Frankrijk

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 20:33di 02-06-2020 om 20:33

Na vijf jaar pensioen keert Jean-Pierre Papin terug in het voetbalwereldje. De gewezen vedette van Club Brugge zal de functie van hoofdtrainer bekleden bij Chartres FC. Die club komt uit in de N2 in Frankrijk, het vierde niveau bij onze zuiderburen.

Provincieclub Chartres is best ambitieus, want het wil dolgraag stijgen naar de hoogste National-reeks. Dit seizoen kwam het er akelig dicht bij, maar uiteindelijk eindigde de club als tweede. Met Papin aan het roer kan Chartres misschien de laatste stap zetten. De 56-jarige Fransman ondertekende er een contract voor één jaar, met optie op twee extra seizoenen in geval van promotie.

Papin is natuurlijk niet de eerste de beste in het mondiale voetbal. In het seizoen 1985-1986 maakte de topaanvaller furore bij Club Brugge. Nadien trok hij naar Marseille, waar hij in 1991 er zelfs in slaagde een Gouden Bal te veroveren. Tijdens het eerste decennium van deze eeuw probeerde Papin het ook als coach, onder meer bij RC Strasbourg en RC Lens, maar dat draaide minder goed uit.

In 2015 stopte de 54-voudige Franse international als coach van Arcachon. Zijn trainerscarrière leek er definitief op te zitten, maar vijf jaar na datum is het dus blijkbaar toch weer beginnen kriebelen. Onlangs had Papin zelfs laten verstaan dat een terugkeer naar Club hem wel zou zinnen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws