Raad Van Bestuur: 'Verschueren stapt uit management van Anderlecht'

Raad Van Bestuur: 'Verschueren stapt uit management van Anderlecht'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 19:00di 02-06-2020 om 19:00

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 19:07di 02-06-2020 om 19:07

De Raad Van Bestuur bij Anderlecht is afgelopen. Wouter Vandenhaute is zoals verwacht goedgekeurd als voorzitter. Michael Verschueren stapt uit het management van de club. 

Op die raad is het plan voor de komende vijf jaar goedgekeurd, mét Vandenhaute aan het hoofd. De bestuursleden hebben bovendien beslist om 70 miljoen euro ter beschikking te stellen. 50 miljoen euro komt uit de herschikking van de schuld, 20 miljoen euro is vers kapitaal. Dat kapitaal wordt aangebracht door de huidige aandeelhouders én het duo Vandenhaute-Kompany.

Verschueren wordt terug gewoon bestuurslid van de club en stapt uit het management. Hij verliest dus de functie van CFO Sports. Daarvoor was hij nog de sportieve baas na het vertrek van Luc Devroe. Door de komst van CEO Karel Van Eetvelt was zijn rol al veel kleiner geworden. Er wordt ook een strikte scheiding gehanteerd tussen bestuur en management.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws