OFFICIEEL: Lyon legt 11,5 miljoen euro op tafel voor huurling

OFFICIEEL: Lyon legt 11,5 miljoen euro op tafel voor huurling

02-06-2020 18:30 Laatste update: 18:31
1

Het binnenhalen van Karl Toko Ekambi is Olympique Lyon prima bevallen. L'OM heeft de huurdeal met Villarreal omgezet in een definitieve transfer: de 27-jarige spits uit Kameroen ligt nu tot 2024 vast.

Toko Ekambi werd tijdens de winterstop tijdelijk overgenomen van Villarreal, als vervanger van de zwaar geblesseerd geraakte Memphis. In die huurovereenkomst was een optie tot koop opgenomen, die inmiddels gelicht is. Olympique Lyon maakt 11,5 miljoen euro over aan de Spanjaarden: aan dit bedrag kan nog vier miljoen toegevoegd worden.

Olympique Lyon heeft ook alvast ingespeeld op een vertrek van de international van Kameroen. Als de Fransen vóór 15 september besluiten om Toko Ekambi door te verkopen, krijgt Villarreal de helft van de transfersom. Bij een doorverkoop in een later stadium zal vijftien procent van de transfersom naar El Submarino Amarillo gaan.

De spits heeft sinds zijn komst twaalf officiële wedstrijden namens Olympique Lyon gespeeld. Hierin was hij goed voor twee goals en drie assists.