Preud'homme gaat Standard niet als een baksteen laten vallen

"Preud'homme gaat Standard niet als een baksteen laten vallen"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 14:30di 02-06-2020 om 14:30

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 14:46di 02-06-2020 om 14:46

Michel Preud'homme zou deze week aftreden als trainer bij Standard. Stephen Keygnaert, chef sport van Het Laatste Nieuws, gelooft echter niet dat hij helemaal vertrekt. Hij zou Standard niet zomaar achterlaten.

"Preud'homme heeft altijd een beetje het gevoel gehad dat hij in België niet ten volle gerespecteerd werd", aldus Keygnaert. "Elke beslissing die hij neemt, wordt in vraag gesteld. Elke gedraging langs de lijn wordt in vraag gesteld. Elke vorm van communicatie wordt in vraag gesteld. En hij voelt steeds meer ergernis om daar tegen te vechten en om daar tegenin te gaan."

Preud'homme zit al langer met dat probleem. "Ik herinner me dat hij niet begreep waarom er zoveel kritiek was op René Weiler, want die was toch kampioen geworden met Anderlecht. Hij heeft steeds meer last met de vrij kritische benadering van alles in het Belgisch voetbal. Toen hij in Portugal en Nederland werkte, heeft hij dat niet gevoeld."

Het is nu wachten op officiële communicatie. "Hij zal Standard niet als een baksteen laten vallen, met de noodtoestand waarin ze financieel en sportief een beetje zitten. Er is een vorm van loyaliteit ten opzichte van de club, voorzitter Bruno Venanzi, zijn assistenten en de supporters. Daarom denk ik niet dat hij zomaar uit het beeld van Standard zal verdwijnen. Maar mijn aanvoelen is dat hij geen T1 zal blijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws