Een icoon van Beerschot? Neen, noem mij liever een uithangbord

"Een icoon van Beerschot? Neen, noem mij liever een uithangbord"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 14:00di 02-06-2020 om 14:00

Tom Pietermaat heeft getekend tot 2023 bij Beerschot. Hij is momenteel de langst dienende speler bij De Ratten en moest niet lang nadenken om bij te tekenen.

"In het begin van het seizoen had ik absoluut geen rekening gehouden met een nieuw contract", geeft hij toe bij Gazet Van Antwerpen. "Op de winterstage in Spanje veranderde dat gevoel. Ik wist dat ik op het veld moest tonen dat ik sterker was dan voor mijn blessure. Uiteindelijk heb ik niet tot mijn laatste contractjaar moeten wachten om het bestuur daar ook van te overtuigen."

Pietermaat is bijzonder blij met die verlenging. "Samen met Beerschot heb ik een straf parcours afgelegd. Elk seizoen waren er twijfels. Zou ik nog wel meekunnen? Zou de volgende stap niet te hoog gegrepen zijn? Tot mijn verbazing heb ik me elk seizoen goed aan het niveau en aan het speltempo van een hogere reeks kunnen aanpassen. De club stond niet stil en onze ploeg werd alsmaar beter. Ik ben meegegroeid met de club en met de ploeg. Dat maakt me heel trots."

Pietermaat is de enige overgebleven speler die nog meedeed in Vierde Klasse. "Of ik dan een icoon ben van deze club? Nee, dat vind ik niet. Beerschot bracht in het verleden legendarische voetballers voort. Daar durf ik mezelf absoluut niet naast te zetten. Noem me dan maar een uithangbord."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws